Zapytania ofertowe
Wiadomość przeniesiona do archiwum
Przygotowanie posiłków ciepłych w formie cateringu dla uczniów Szkoły Podstawowej w Ukcie.
Zapytanie ofertowe z dnia 08.08.2014 r.
- Zamawiający:
Szkoła Podstawowa w Ukcie
Ukta 70
12-220 Ruciane-Nida
- Przedmiot zapytania ofertowego: przedstawienie ceny za obsługę i dostawę posiłku ciepłego w formie CATERINGU dla uczniów Szkoły Podstawowej w Ukcie
- Forma wyżywienia - codzienny zróżnicowany posiłek w formie: posiłek ciepły: płynny lub stały /dwa lub trzy razy w tygodniu zupa 300 ml + pieczywo + deser, dwa lub trzy razy w tygodniu drugie danie mięsne składające się z porcji mięsa 100 g, ziemniaków, kaszy lub ryżu 200 g, surówki 100 g oraz napoju 200 ml/ - ok. 55 posiłków dziennie /liczba posiłków może ulec zwiększeniu w trakcie roku szkolnego/
- Miejsce dostawy - Szkoła Podstawowa w Ukcie
- Forma wyżywienia - codzienny zróżnicowany posiłek w formie: posiłek ciepły: płynny lub stały /dwa lub trzy razy w tygodniu zupa 300 ml + pieczywo + deser, dwa lub trzy razy w tygodniu drugie danie mięsne składające się z porcji mięsa 100 g, ziemniaków, kaszy lub ryżu 200 g, surówki 100 g oraz napoju 200 ml/ - ok. 55 posiłków dziennie /liczba posiłków może ulec zwiększeniu w trakcie roku szkolnego/
- Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych, pojemnikach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
- Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki w godzinach ustalonych przez zamawiającego.
- Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych (2 tygodnie) i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego obowiązywania.
- Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę.
- Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla uczniów w wieku szkolnym.
- Do obowiązków Zamawiającego realizowanych za pomocą personelu własnego należeć będzie ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania po posiłku.
- Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie dokonywanie comiesięcznych rozliczeń z Zamawiającym za dostarczane posiłki.
- Wykonawca zobowiązany będzie do sprzątania pomieszczenia stołówki oraz do wywozu zużytych naczyń jednorazowych na własny koszt.
- Zamówienie będzie realizowane w okresie od miesiąca: 8 września 2014 r. do 24 czerwca 2015 r.
- Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczania posiłków wyłącznie w dni, w które odbywają się zajęcia dydaktyczno-wychowawcze w szkole tj. od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych oraz innych dni, w których nie odbywają się zajęcia dydaktyczno-wychowawcze. Wykonawca zostanie o konkretnych datach poinformowany telefonicznie.
- Ustalenia i decyzje dotyczące wykonania przedmiotu zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy.
- Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
- Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
- O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający następujące warunki:
- Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień w tym opinię sanitarną Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (oświadczenie, kserokopie dokumentów);
- Posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych wykonania zamówienia (oświadczenie);
- Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (oświadczenie).
- Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień w tym opinię sanitarną Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (oświadczenie, kserokopie dokumentów);
- Sposób przygotowania oferty:
Oferta powinna zawierać następujące dokumenty:
- Formularz ofertowy (wg załącznika nr 1 do zapytania ofertowego)
- Oświadczenie o spełnieniu warunków wymienionych w punkcie 16 (wg załącznika nr 2 do zapytania ofertowego)
- Kserokopie dokumentów poświadczających posiadanie uprawnień wymienionych w punkcie 16
Nie dołączenie do oferty któregokolwiek ze wskazanych wyżej dokumentów (wymienionych w punkcie 17) lub złożenie ich w niewłaściwej formie skutkuje odrzuceniem oferty.
- Formularz ofertowy (wg załącznika nr 1 do zapytania ofertowego)
- Sposób obliczania ceny oferty:
Cena (koszt jednostkowy) oferty musi być podana w walucie PLN cyfrowo i słownie, z wyodrębnieniem należnego podatku VAT. Należy podać cenę netto, podatek VAT i cenę brutto.
Cena podana w ofercie powinna obejmować wszystkie koszty i składniki związane z wykonaniem zamówienia.
Cena może być tylko jedna.
Cena nie ulega zmianie przez okres ważności umowy.
- Kryterium wyboru oferty: Cena najniższej oferty.
- Miejsce i termin złożenia oferty: Szkoła Podstawowa w Ukcie, Ukta 70, 12-220 Ruciane-Nida listownie lub osobiście - do dnia 27.08.2014 r. do godz. 14:00.
- Zapytania o przedmiot zamówienia: Wszelkich informacji dotyczących przedmiotu zamówienia udziela Barbara Pyrdoł, tel. 87 425 72 90, poczta elektroniczna: spukta@o2.pl
Dyrektor Szkoły Podstawowej w Ukcie
Barbara Pyrdoł
Pliki do pobrania:
- Załącznik nr 1 - formularz ofertowy (doc) 6 sie 2014 11:22 0,04 MB
- Załącznik nr 2 - oświadczenie (doc) 6 sie 2014 11:23 0,03 MB