ZAPYTANIE OFERTOWE
1.Zamawiający:
Szkoła Podstawowa w Ukcie
Ukta 70
12-220 Ruciane-Nida
2. Przedmiot zapytania ofertowego: przedstawienie ceny za obsługę i dostawę posiłku
ciepłego w formie CATERINGU dla uczniów Szkoły Podstawowej w Ukcie
a) Forma wyżywienia – codzienny zróżnicowany posiłek w formie:
- posiłek ciepły: płynny lub stały /dwa lub trzy razy w tygodniu zupa z wkładką 300 ml + pieczywo + deser, dwa lub trzy razy w tygodniu drugie danie mięsne składające się z porcji mięsa 100 g, ziemniaków, kaszy, makaronu lub ryżu 200 g, surówki 100 g oraz napoju 200 ml/
– ok. 50 posiłków dziennie /liczba posiłków może ulec zwiększeniu w trakcie roku szkolnego/
b) Miejsce dostawy – Szkoła Podstawowa w Ukcie
3. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych,
pojemnikach, gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości
przewożonych potraw.
4. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać posiłki w godzinach ustalonych przez
zamawiającego.
5. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni roboczych (2 tygodnie)
i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego
obowiązywania.
6. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez
Wykonawcę.
7. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na
bazie produktów najwyższej jakości i normami bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami
HACCP. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka
dla uczniów w wieku szkolnym.
8. Do obowiązków Zamawiającego należeć będzie ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania po posiłku.
9. Do obowiązków Wykonawcy należeć będzie dokonywanie comiesięcznych rozliczeń
z Zamawiającym za dostarczane posiłki.
10. Wykonawca zobowiązany będzie do sprzątania pomieszczenia stołówki oraz do
wywozu zużytych naczyń jednorazowych na własny koszt.
11. Zamówienie będzie realizowane w okresie od miesiąca :
03 września 2015 r. do 23 czerwca 2016 r.
12. Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczania posiłków wyłącznie w dni,
w które odbywają się zajęcia dydaktyczno-wychowawcze w szkole tj. od poniedziałku do
piątku, z wyłączeniem dni świątecznych oraz innych dni, w których nie odbywają się
zajęcia dydaktyczno-wychowawcze. Wykonawca zostanie o konkretnych datach
poinformowany telefonicznie.
13. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonania przedmiotu zamówienia uzgadniane będą przez
Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy.
14. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę
podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
15. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych
16. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy spełniający następujące
warunki:
• Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli
ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień w tym aktualną opinię sanitarną
Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (oświadczenie, decyzje psse, kserokopie dokumentów);
• Posiadają odpowiednią wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym
i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie
innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych wykonania
zamówienia (oświadczenie);
• Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia
(oświadczenie).
Niespełnienie chociażby jednego z wymienionych wyżej warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania. Ofertę Wykonawcy wykluczonego uważa się za odrzuconą.
17. Sposób przygotowania oferty:
Oferta powinna zawierać następujące dokumenty:
a. Formularz ofertowy (wg załącznika nr 1 do zapytania ofertowego)
b. Oświadczenie o spełnieniu warunków wymienionych w punkcie 16
(wg załącznika nr 2 do zapytania ofertowego)
c. Kserokopie dokumentów poświadczających posiadanie uprawnień wymienionych
w punkcie 16
Nie dołączenie do oferty któregokolwiek ze wskazanych wyżej dokumentów ( wymienionych w punkcie 17) lub złożenie ich w niewłaściwej formie skutkuje odrzuceniem oferty.
18. Sposób obliczania ceny oferty:
Cena (koszt jednostkowy) oferty musi być podana w walucie PLN cyfrowo i słownie,
z wyodrębnieniem należnego podatku VAT. Należy podać cenę netto, podatek VAT i cenę brutto.
Cena podana w ofercie powinna obejmować wszystkie koszty i składniki związane
z wykonaniem zamówienia
Cena może być tylko jedna
Cena nie ulega zmianie przez okres ważności umowy
19. Kryterium wyboru oferty:
Cena najniższej oferty.
20. Miejsce i termin złożenia oferty: Szkoła Podstawowa w Ukcie, Ukta 70, 12-220 Ruciane-Nida listownie lub osobiście - do dnia 12.08.2015 r. do godz.1200
21. Zapytania o przedmiot zamówienia: Wszelkich informacji dotyczących przedmiotu zamówienia udziela Barbara Pyrdoł, tel. 87 4257290, poczta elektroniczna : spukta@o2.pl
Barbara Pyrdoł –Dyrektor Szkoły Podstawowej w Ukcie
- Formularz ofertowy (pdf) 30 lip 2015 11:59 0,03 MB
- Oświadczenie (pdf) 30 lip 2015 11:59 0,03 MB